Sobre mi

La meva història 

Ara mateix, avui, puc dir que tinc la sensació que la meva vida comença als meus 50. Perquè és ara quan estic re-aprenent a aquietar-me, a respirant- me, procurant que sempre sigui pau interna el què senti.   

Acabo de transitar un càncer de mama, per no dir que encara estic en el camí. La reconstrucció del meu pit dret ha començat el seu procés. Un procés lent i de canvis al cos constants. 

Em dic Sònia, Oni per la gent que més m’estima. 

El 2014, vaig fer un canvi de vida passant a fer de treballadora social a dedicar-me a elaborar melmelades, salses de vinagre i chutneys amb una de les fruites que ens entrega la natura aquí a la Vall de Lord, la poma.

Durant els primers anys de feina  a l’obrador en soledat, vaig començar a escoltar-me i a sentir-me, poc a poc anava despertant en relació  a la meva feminitat, coneixent-me més profundament  i enfortint la relació dels meus cicles amb els de la natura. El meu interior va fer un gir radical en la manera d’entendre’m i valorar-me. Relacionar-me amb la MARE TERRA i els seus fruits, era una de les fonts del meu benestar.

El maig del 2019, vaig començar a tenir la necessitat de compartir tot el què havia après i m’havia ajudat a sentir-me més viva;  l’alimentació energètica i integrativa i la espiritualitat femenina i la seva relació amb els processos que genera la natura. D’aquí va néixer al febrer del 2020, TERRA DÒNIA.

Terra+Dona+Sònia. Terra Dònia.

Ara, al 2022, aquest projecte torna a fer un nou gir amb el diagnòstic del meu càncer de mama i el camí que he transitat per REVERTIR la meva salut. Vaig optar per deixar de treballar i deixar-me acompanyar per la natura, la meditació, l’escriptura, la pintura, el dibuix i sobretot del moviment del cos a través del ball. I en aquest sentit em va ajudar a sanar el Body Groove, un mètode de ball que a través del ritme i els moviments fàcils i senzills promou la unió amb les persones amb qui balles, facilita que potenciïs  el teu estil i la teva personalitat, obrint-te i deixant anar condicionaments i idees preconcebudes sobre el nostre cos. És un mètode únic per què t’ho passes bé, t’obres a compartir-te amb els altres des del teu cos i és el teu propi moviment el quin t’inspira.   
I per tot això vaig decidir formar-me com a facilitadora de Body Groove i que les persones del meu entorn en poguessin gaudir.

logo-imatge-terradonia

Inspirada, doncs, en tot el que m’ha fet ser més conscient i més humana en el meu procés, poso a l’abast del món el meu projecte amb el propòsit de seguir cuidant-me i ampliant la magnitud de la meva ànima ajudant a les persones amb eines per connectar amb la natura, el silenci, l’aliment net i estacional, el ball i així, poder tenir una vida més plena i alegre. 

 

I, de la meva vivència i sentir mes íntim comparteixo el meu SER creant eines per la connexió interior com ELS MATINS D’ÀNIMA, LES LÀMINES DELS ELEMENTS O LES SESSIONS DE BODY GROOVE.

Durant la meva vida he travessat moments molt significatius pel meu despertar: ser mare, emprendre el meu projecte laboral i revertir la meva salut un cop diagnosticada d’un càncer de mama.

D’aquí en sorgeix qui sóc ara i avui, escrivint aquestes ratlles per tu. De les meves inquietuds i experiències em batega crear un projecte honest i franc. Des de la senzillesa i l’amor que sento pel silenci, la natura, la cuina amb sentit i el body groove. 

icona-despertar-terradonia

Més sobre mi

Et podria explicar que sóc Diplomada en Treball Social, que he estudiat psicologia positiva, que m’he format en Teràpia familiar, que sóc operadora de vegetals i que estic formada en CUINA ENERGÈCTICA INTEGRATIVA i que soc facilitadora de Body Groove. Però un dels meus desitjos és que les persones siguin. Només siguin, i m’agradaria creure que no em voldràs conèixer per la meva formació o curruculum, si no pel qui soc i el què et transmeto. 

qui sóc
qui sóc

A la Laura i la Mariona (les meves filles) al Ramon, a la muntanya, al meu esforç constant per la lectura, l’aprenentatge i les ganes de créixer, els dedico la meva expansió a través de TERRA DÒNIA. I els agraeixo la seva presència en la meva vida.

Sònia Ortega Juncosa

ÚLTIMS ARTICLES AL BLOG

Un contingut per anar-te endinsant en tu.

T’agradaria descobrir més sobre la relació  que hi ha entre la natura i tu? Tens inquietud per saber què més sobre tu?  

 Subscriu-te al meu butlletí. Afegeix soniajuncosa@terradonia.cat a la teva llista de contactes.

SUBSCRIU-TE A LA NEWSDÒNIA:

Informació sobre Protecció de Dades Personals – Terra Dònia t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Sònia Ortega Juncosa com a responsable d’aquest lloc web. Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions i novetats relacionades. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privadesa de Mailchimp. Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a soniajuncosa@terradonia.cat. Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.