la medicina tradicional xinesa

UNA NOVA VISIÓ QUE ENS PORTA A ANAR UNA MICA MÉS ENLLÀ

Descobrir què m’aporta energèticament cada aliment és descobrir-me a mi.  

Desde la medicina occidental es fa una anàlisis químic dels aliment:  perquè serveix, perquè funciona, de quins àtoms està format un aliment… 

En canvi, La MTX té com a objectiu analitzar quin efecte té l’aliment en el nostre organisme integra i globalment.  Com ens afecta un fulla d’espinacs quan l’ingerim? a quin òrgan pot ajudar? 

La dietètica oriental vol prevenir  i tractar les malalties. És una visió de l’alimentació que no ens l’expliquen tot i que seria el secret del benestar i salut de totes les persones. 

El que mengem pot ser sanador si sabem conèixer el què ens va bé i això, ens pot estalviar molts problemes.  El coneixement d’aquesta filosofia mil·lenària ens permet alimentar-nos sabent les conseqüències. Es fonamenta en l’ENERGIA VITAL O Qi. 

Aquesta energia vital flueix per tot el nostre cos a través dels meridians (canals energètics) i manté la nostra salut en tots els nostres diferents camps: l’espiritual, mental, físic, emocional. 

Ens parla de dues forces naturals per explicar la importància de trobar l’equilibri per estar saludables;  el yin i el yang, sense l’equilibri interior d’aquestes dues forces el nostre organisme pot bloquejar-se i emmalaltir. 

Contempla diferentes tècniques que ens poden ajudar a restablir el nostre equilibri, com l’acupuntura, la meditació, l’exercici físic, l’alimentació, massatges….

I els seus principis són: 
*el cos humà és una versió en petit de l’univers. 
*la salut és el resultat de l’equilibri entre els dues forces yin i yang.
*els elements de la natura representen el pas per la vida. Les seves característiques expliquen el funcionament de l’organisme. 
 
Tenint en compte aquests principis, el sentit comú ens diu que durant l’època més yin de l’any (les estacions més fredes) ens alimentarem d’ingredient més yang (calents i concentrats), i durant l’estació més yang ( primavera i estiu) cuinarem més fred.  Vaja, que el més important és sintonitzat amb  els ritmes que ens marca la natura i observar quins aliments ens dóna en cada moment.  
  

Estar oberts a observar com ens parla la natura i què ens regala en cada estació és una manera de no perdre’ns entre tanta oferta de menjar deixalla i el poc sentit comú en relació a com ens alimentem.

Feu un comentari