L’estiu Tardà, una estació PER ARRELAR-TE

l’estiu tardà

La Mare Terra i les seves estacions ens fan arribar tot el què necessitem per viure. 

Els elements que la conformen… L’AIRE, L’AIGUA, EL FOC I LA TERRA són la font de la qual ens alimentem per viure.  Respirar, hidratar-nos, nutrir-nos, llum! tot això ho tenim de la mateixa naturalesa.

Cada estació de l’any té la seva energia i la natura ens ho mostra a través dels seus canvis en la seva vegetació. Els boscos canvien de color, el cel desprèn més o menys llum, el sol varia la seva intensitat, l’aigua pot caure en forma en diferents versions, la terra canvia.

Des del punt de vista de la Medicina Tradicional Xinesa, existeixen 5 estacions. Considera que hi ha un període de transició o canvi estacional entre l’estiu i la tardor, que denominem ESTIU TARDÀ i que, per mi, seria el més important perquè quan la vius concientment t’ancla a una energia que t’arrela i t’ajuda a començar de nou amb una emocionalitat més clara i segura. Arrelament en la seva força!!

Durant l’estiu, les nostres energies han estat enfocades cap a l’exterior. Hem gaudit més que cap altra època de l’any de les nostres amistats, família, amics…ens hem relaxat i ens hem permès ser més juganeres, expansives i divertides. 

Arriba aquesta estació transformadora cap a finals d’agost fins a finals d’octubre, on comencem a sentir que volem anar cap endins, el sol és molt menys intens i pot començar a caure algún ruixat de tarda. 

En aquest moment de l’any, cal començar a nutrir la nostra escalfor interna a través del sabor dolç natural, el color durant aquesta estació intermitja és el groc, taronja… així allargarem una mica més l’escalfor externa de l’estiu dins nostre. 

Començarem a introduir a poc a poc aliments més densos com els cereals i els fruits secs i podem afegir alguna espècie picant com el gingebre. 

 L’ESTIU TARDÀ és temps de: 

Carbassa, pastanagues,raïm, figues, caquis, moniato, mill, cigrons, nous, orellanes, canyella, pomes, tempeh…

 

RECEPTA FÀCIL PER AQUESTA ESTACIÓ TANT ESPECIAL: 

POMES AMB SALSA D’ALBERCOC

  • 5 pomes pelades i sense el cor
  • 1 got d’orellons
  • aigua
  • sal

Pela les pomes i treu el seu cor i les parteixes per la mitat. Poses els orellons en remull fins que estiguin tous i els bulls durant uns 10 minuts. Poses les pomes al vapor amb el forat cap amunt amb uns granets de sal per què aparegui la seva dolçor més natural.  

Tritures les orellanes i poses la crema pel forat de la poma, pots decorar el plat amb menta fresca, nous a trossets o qualsevol altra fruit sec. 

És un postre fàcil, que sempre resulta agradable i sorprenent! La fruita cuinada al vapor t’aportarà calor al cos i el teu estómac agrairà la lleugeresa de la recepta. 

La connexió amb els processos de la natura ens fa entendre qui som.

Feu un comentari